每周一测 I. 阅读理解 阅读下列短文，从每题所给的A、B、C和D四个选项中，选出最佳选项。 A ◆Westminster Abbey, founded in 1065, was the king’s place of residence until the 16th century. Since 1066, the Norman Conquest, it has been the ＂royal church＂ — the place where kings and queens are crowned when they take the throne(即位). ◆It has also been the site of many royal weddings and funerals. King George Ⅵ, got married there in 1923;twenty four years later, his daughter, Queen Elizabeth Ⅱ married Prince Philip there; on April 29, 2011, Prince William also married Kate Middleton there. While fourteen years ago, the funeral service for Princess Diana, William’s mother, took place there. ◆It is also famous for its Poets’ Corner, which has been the traditional burial ground of the most famous English poets, writers and playwrights. Today it is still a working church dedicated to regular worship and to the celebration of great events in the life of the nation. All are welcome to attend the regular services. Address Westminster Abbey, Parliament Square, London, SW1P 3PA Nearest Tube Stations ■Westminster ■St. James’s Park Opening Times ■Monday to Saturday:9:30 am—4:30 pm ■Wednesday:9:30 am—9:00 pm (last admission 7:00 pm) ■Saturday:9:30 am—8:30 pm (last admission 7:30 pm) Tickets Individuals:Adults ￡18.00 ■Over 18 students: ￡15.00 (on production of a valid student card) ■School children (11—18 years) ￡8.00 ■Child under 11 free accompanied by an adult ◆Do pay a visit to the Poets’ Corner, where are tombs and memorials for such well-known writers as Geoffrey Chaucer — father of English Literature, Charles Dickens, and Thomas Hardy (Refer to next page for more or surf its official website:www.westminster-abbey.org). The Grave of the Unknown Warrior is an attractive story of a body brought back from France after the First World War. College Garden is thought to be the oldest garden in England at nearly 1,000 years old. 1. What can be inferred from the passage? A. Westminster Abbey has been the king’s residence for over 1,000 years. B. About fifty years after Queen Elisabeth Ⅱ got married, Princess Diana died. C. All famous English poets, writers and playwrights can be buried in the Abbey. D. From Monday to Saturday, one can visit the Abbey at any time in the day. 2. How much will a couple with two children (aged 17 and 19) at least pay for a visit to the Abbey? A. ￡ 62.B. ￡59.C. ￡50.D. ￡48. 3. Famous sights in the Abbey are recommended to see EXCEPT . A. the Poets’ Corner B. the Grave of the Unknown Warrior C. College Garden D. St. James’s Park 4. This passage is most likely from a(n) . A. advertisementB. website C. guidebookD. poster B I am a strong believer that if a child is raised with approval, he learns to love himself and will be successful in his own way. Several weeks ago, I was doing homework with my son in the third grade and he kept standing up from his chair to go over the math lines. I kept asking him to sit down, telling him that he would concentrate better. He sat but seconds later, as if he didn’t even notice he was doing it, he got up again. I was getting frustrated, but then it hit me. I started noticing his answers were much quicker and more accurate when he stood up. Could he be more absorbed while standing up? This made me start questioning myself and what I had been raised to believe. I was raised to believe that a quiet, calm child was a sure way to success. This child would have the willpower to study hard, get good grades and become someone important in life. Now those same people perhaps come to realize that their kids are born with their own sets of DNA and personality qualities, and all you can do is loving and accepting them. As parents, throughout their growing years and beyond that, we need to be our kids’ best cheerleaders, guiding them and helping them find their ways. I have stopped asking my son to sit down and concentrate. Obviously, he is concentrating just in his own way and not mine. We need to learn to accept our kids’ ways of doing things. Some way may have worked for me but it doesn’t mean we need to carry it through generations. There is nothing sweeter than being personal and unique. It makes us free and happy and that’s just the way I want my kids to live their own life. 5. Time and again the author got his son seated in order to make him . A. work fastB. go polite C. stay relaxedD. keep attentive 6. The underlined word ＂it＂ in the first paragraph probably refers to . A. his son’s doing better while standing up B. his failure in keeping his son under control C. his own experience as a school boy D. his disappointment with his active child 7. By this passage, the author attempts to tell other parents to . A. correct their kids’ manners from the early ages B. respect and trust their kids’ ways of behaviors C. develop a good relationship with their children D. guarantee their children’s freedom at home 8. Which of the following would be the best title of the passage? A. Parental help with teens’ study B. Adult influence on teen growth C. Kids’ success in their own styles D. Friendship between generations II. 七选五 根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Learn to think ＂I will think of it.＂ It is easy to say this. 1 We can not see our thoughts, or hear, or taste, or feel them; and yet what mighty power they have! Sir Isaac Newton was seated in his garden on a summer’s evening, when he saw an apple fall from a tree. ____2____Later, he discovered how the earth, sun, moon, and stars were kept in their places. 3 He began to think; he wanted to find out why the steam in the kettle moved the heavy lid. From that time he went on thinking and thinking. When he became a man, he improved the steam engine so much that it could, with the greatest ease, do the work of many horses. 4 A man named Galileo was once standing in the cathedral of Pisa, when he saw a chandelier swaying to and fro (来回地). This set him thinking, and it led to the invention of the pendulum. Boys, when you have a difficult lesson to learn, don’t feel discouraged, and help yourselves before asking someone to help you. 5 A. And do you know how to think? B. He was a famous physicist and good at thinking. C. He began to think, trying to find out why the apple fell. D. But do you know what great things have come from thinking? E. Think, and by thinking you will learn how to think to some purpose. F. A boy named James Watt sat quietly by the fireside, watching the lid of the tea kettle as it moved up and down. G. When you see a steamboat, a steam mill, remember that it would never have been built if it had not been for the hard thinking of someone. III. 语法填空 阅读下面材料，在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 W: Did you hear the good news about David? He 1 (live) in Australia now. He has started a business and he’s now very rich. It seems it’s so easy 2 (make) money there. M: Oh, I didn’t hear the news, but I’m not 3 (surprise). David has a sharp(敏锐的) eye 4 business. The grass is always 5 (green) on the other side. Do you want to go abroad too? W: No, but I know for sure that people in Australia are wealthier. Wherever we are, everyone is trying to save money. It’s practically(几乎) 6 (possible) to make money here. M: That’s true. To tell you the 7 (true), my business isn’t doing well at all. Customers aren’t coming so frequently 8 they used to. I’m really considering 9 (sell) the business. Maybe I’m too nervous about these things. W: I wouldn’t say that. According to the government, this is the worst time we’ve had in history. They say the best thing you can do is keep working 10 try to wait until things improve. IV. 书面表达 最近你市发现了一处唐文化遗址。关于是否应当开发人们展开了激烈的讨论。假如你是一名记者，请就此写一篇100词左右的报道，并发表自己的看法。 赞成开发 应开发利用以吸引更多的游客来旅游观光。 反对开发 应保持原样，妥善?；?，以免遭人为破坏。 你的观点 …… 参考词汇：开发 explore 旅游业 tourism 注意事项： 1. 不可逐条翻译； 2. 可适当增加细节； 3. 书写要流利、规范； 4. 文章开头已给出，不计入总词数。 Recently, citizens in our city have had/held a heated debate on whether we should explore the cultural site, which was discovered in our city.________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ I. 阅读理解 A 【语篇解读】本文是一篇应用文，主要介绍了威斯敏斯特教堂的相关信息。 2. B 【解析】数字计算题。从表格中的票价可知：18×2+15+8=59英镑。故选B项。 3. D 【解析】细节理解题。根据最后一段的相关描述可知，并未推荐参加St. James’s Park。故选D项。 4. C 【解析】推理判断题。根据最后一段中的＂Refer to next page for more or surf its official website:www.westminster-abbey.org＂可推断，本文出自旅游指南。故选C项。 B 【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。孩子有自己的行事风格,做父母的应该尊重、指导并帮助他们以自己的方式取得成功。 5. D 【解析】细节理解题。根据第一段第三句＂I kept asking him to sit down, telling him that he would concentrate better.＂可知，作者让儿子坐下来是为了让他能够更加专注，答题答得更好。 6. A 【解析】代词指代题。＂it＂指的是下文＂his answers were much quicker and more accurate when he stood up＂，即儿子站起来的时候更加专注，答题准确性更高。 7. B 【解析】目的意图题。根据第三段第一句＂.and all you can do is loving and accepting them.＂可知，作者建议父母要尊重、接受孩子的行为方式。 8. C 【解析】标题归纳题。纵观全文并结合第一段首句＂.will be successful in his own way.＂可知，这篇文章讲述了孩子们会以自己的行事风格获得成功。 II. 七选五 【语篇解读】这篇短文主要通过三个例子来讲述思考的重要作用。 3. F 【解析】根据下句＂他开始思考；他想找出为什么水壶里的蒸汽移动了沉重的盖子＂可知，此处是说瓦特看到茶壶的盖子上下移动。故选F项。 4. G 【解析】根据上句＂当他长大以后，他改进了蒸汽机，以至于它可以很轻松地做很多马做的工作＂可知，G项承接上文，符合语境。 5. E 【解析】本段是说要学会独立思考，E项内容符合语境。 III. 语法填空 【语篇解读】本文是两个人在谈论成功人士David。 1. lives/is living 根据语境，此处表示＂他现在在澳大利亚生活＂，故用一般现在时或现在进行时。 2. to make it’s easy to do sth. 表示＂做某事容易＂，it是形式主语，不定式是真正的主语。 8. as 这里是同级比较结构＂not so.as.＂，表示＂不像……(那样……)＂。 9. selling consider doing sth. 表示＂考虑做某事＂，故用selling。 10. and 根据语境可知，继续工作与尽力等待为并列关系，故用并列连词and。 IV. 书面表达 Recently, citizens in our city have had/held a heated debate on whether we should explore the cultural site, which was discovered in our city. Some people are in favor of the idea. They think the cultural site is worth exploring, which will make people learn more about the long history of our country. What’s more, this cultural site can attract more visitors to our city, which will improve our tourism. However, others hold an opposite opinion, thinking that we should keep it as it is and protect it properly. Only in this way can it not be destroyed by people. As far as I’m concerned, we should ask the experts for advice to find a better way to make good use of this cultural site.