Unit 3 Celebration 课时加强练(一) 阅读理解提速练——练速度 (限时：35分钟) Ⅰ.阅读理解 A (2017·福建省五校高中毕业班统一考试) 2015，the time has come for more creative China tours to be made.Insisting on high-quality services，we are proud to present our ever best-selling China tour packages，tour themes and the next popular destinations.Check out the optional activities and information making our Smart Travelers’ trips outstanding. China Highlights’ most popular private tour.Our private guide，driver and car are available at all times.You take the trip，and we take the stress. Day 1-2 in Beijing Take a break on your arrival.Enjoy local people’s morning exercise at the Temple of Heaven before visiting the Great Wall，and then have a lifetime experience of visiting the Mutianyu section of the Great Wall on Day 2. Day 3-4 in Xi’an Still in Beijing in the daytime of Day 3，visit the Forbidden City and the Tian’anmen Square to feel royal life in ancient China.After that pay a visit to hutong which gives full flavor of authentic experiences.Catch a flight at night to Xi’an.Private guide and driver escort you to visit the highlights of Xi’an on Day 4. Day 5-7 in Guilin/Yangshuo Continue to see Xi’an and have more interaction with the local.Visiting a family in Xi’an and learning how to make different shapes of dumplings give you an unforgettable time.Take a plane at night and arrive at Guilin on Day 5.Get on board to enjoy the essence of Guilin，the Li River cruise to Yangshuo.Cycle to villages and meet friendly local people and learn more about Chinese agriculture. Day 8-10 in Shanghai Private transfer from Yangshuo to Guilin airport.Shanghai guide and driver are waiting for you with smiling faces.Highlights of the city on Day 9 show you the future of China at the end of the trip.You have free time on the last day before taking an international flight. Just let us know your travel style！We will then adapt this tour and create a unique quote based on your individual needs.For more information，please click here：http：//www.chinahighlights.com/tour/. 语篇解读 本文是一篇应用文，旨在向人们介绍一个畅销的旅游套餐。 1．What’s the author’s intention to write the passage? A．To advertise some beautiful places in China. B．To introduce some wonderful local food for tourists. C．To introduce a best-selling China tour package to foreign tourists. D．To show tourists some interesting activities in China. 解析： 考查写作意图。通读全文可知，本文的主旨句是第一段的第二句“Insisting on high-quality services，we are proud to present our ever best-selling China tour packages，tour themes and the next popular destinations”，据此可知，本文旨在向人们介绍一个畅销的旅游套餐，故C项正确。 答案： C 2．If a tourist is interested in Chinese food，which place will impress him/her most? A．Beijing. B．Guilin. C．Shanghai. D．Xi’an. 解析： 考查细节理解。根据Day 5-7 in Guilin/Yangshuo下的第二句“Visiting a family in Xi’an and learning how to make different shapes of dumplings give you an unforgettable time”可知，参观西安的家庭并且学习包不同形状的饺子会让人难以忘怀；据此可以判断，西安会给对中国食物感兴趣的游客留下深刻的印象，故D项正确。 答案： D 3．Where can you find this passage? A．In the newspaper. B．On a poster. C．On the Internet. D．On TV. 解析： 考查文章出处。根据文章的最后一句“For more information，please click here：http：//www.chinahighlights.com/tour/”可知，本文来自网络，故C项正确。 答案： C B (2016·河北衡水中学一模) As anyone who freelances (做自由职业) knows，there are lots of advantages of working at home alone.But there are drawbacks too，like the potential loneliness.No wonder co-working spaces are becoming so popular：They permit self-employed individuals to feel like they are part of all office environment，while making them get some work done too.But renting a co-working space does cost money. Now a Swedish project is aiming to change that by turning people’s underused homes into temporary co-working spaces，available to freelancers for free.Hoffice was started by freelancers Christofer Gradin Franzen and Johline Zandra about a year ago in Stockholm when they invited a few people into their home office to work together.It was a great success，and the project has since spread to a number of cities in Europe，North and South America，Australia，India and Japan.Anyone can sign up and offer their home space as a free co-working space，or go to find a Hoffice near them. On a Hoffice day，everyone arrives and starts work at a certain hour.After 45 minutes，everyone gets up to take a break，stretch，do qigong or yoga for 10 to 15 minutes.Afterwards，people can gather around again，and restate their intentions and goals for the rest of the work day，as a way to motivate each other.Meals can be eaten together at a certain hour，potluck-style (家常饭) or by bringing your own lunch. This process creates an encouraging and supportive work environment.As some freelancers describe，“By working at Hoffice，we give ourselves and each other the gift to spend our days in a social working environment，where we are extremely productive without ignoring our other human needs.We also make sure to give us and each other what we need to feel calm，happy，inspired and creative during the working day.” So Hoffice is not just about sharing space；it’s also about a free exchange of ideas.And perhaps the best thing is that Hoffices are free to use. 语篇解读 本文是一篇说明文，主要介绍了一种可以给自由工作者提供免费的集体工作场所的工作模式——Hoffice。自由职业者在Hoffice办公不仅避免了孤独，而且工作效率高、心情愉快；Hoffice的这种工作模式已传播到世界各国的多个城市，并越来越受人们的欢迎。 4．Hoffice was started to__________. A．change people’s attitude to work B．encourage people to be more social C．improve people’s working conditions D．provide a co-working space for free 解析： 细节理解题。根据第二段第一、二句可知，Hoffice的出现是为了给自由职业者们提供免费的集体工作场所。 答案： D 5．What’s the main idea of Paragraph 3? A．How people respond to Hoffice. B．How a Hoffice day works. C．What people share at Hoffice. D．What Hoffice means to people. 解析： 段落大意题。 根据第三段内容可知，本段主要介绍了在Hoffice工作室，人们是如何进行日常工作的。 答案： B 6．Some freelancers’ descriptions of Hoffice suggest that they__________. A．benefit a lot from the working style B．work longer than before C．expect more people to join them D．can’t be separated from each other 解析： 推理判断题。根据第四段第二、三句可知，自由职业者在Hoffice这种环境中工作，工作效率高、心情愉快；由此可推知，在Hoffice这样的环境中工作，他们受益很多。 答案： A 7．What do we know about Hoffice according to the text? A．It is becoming increasingly popular. B．It has been around for quite a few years. C．It has created many new job opportunities. D．It is suitable for people from all walks of life. 解析： 推理判断题。根据第二段第三句可知，Hoffice这种工作模式已经传播到世界各国的多个城市，变得越来越受人们欢迎。 答案： A C (2017·河南省豫东、豫北十所名校测试) I believe in taking action to solve problems around me.Passively accepting the status quo (现状) is something that doesn’t even cross my mind. My mother wrote poetry，books，and letters to the editor to try to change the world—some were published；others remained manuscripts that she worked and reworked with comments from authors she respected.She did not sit still. When，at ninety-three，illness left her only a short time to live，she told me that she had submitted her recent book of poetry to a publisher but hadn’t received a response from them.So I called the publisher，only to learn that the company had stopped operating for lack of money.As my mother’s health was slipping quickly，there wasn’t time to find a different publisher.After a few weeks of feeling helpless，I began to look for another solution. Luckily，I found a printer，who was touched by my mother’s story and quickly moved into action with me.We worked together to complete the book just a few days before I left to see my mother for the last time.I handed it to her gift-wrapped.Her pain medication made it hard for her to see and think clearly，and she struggled to read the title of the book I had given her.When she finally recognized her title，her face softened into a smile.“You remembered，”she said and then passed away with no regret.And then I knew—she had expected all along that I wouldn’t sit_on_my_hands when in trouble and take action actively. Not finding a solution wasn’t an option.And this has guided me through so much of my life.I live in the world of education and opportunity.This is a daily challenge.When faced with a problem，I can’t simply shrug my shoulders and say，“I don’t know”．While I can’t change the world alone，I can’t accept the status quo，and I need to take action. 语篇解读 本文是一篇记叙文。作者的母亲喜欢写作，并发表了一些作品。在作者的母亲病危之际，她的一本诗集还未得到出版商的回复。作者为帮母亲完成愿望，想办法给母亲出版了那本诗集，并从中学到：不要被动地接受现状，而是要积极采取行动。 8．Why did the author’s mother receive no response after submitting her recent poetry? A．The readers didn’t like her works. B．She was not a well-known writer. C．The publisher went out of business. D．Her illness shocked the publisher. 解析： 细节理解题。根据第三段第二句可知，作者的母亲没有收到回复是因为出版商破产了。 答案： C 9．How did the author’s mother react when seeing her book published? A．She passed away without any regret. B．She decided to write more works. C．She recovered from her illness. D．She was too ill to say anything. 解析： 细节理解题。根据第四段第五、六句可知，作者的母亲看到自己的书出版后，毫无遗憾地离开了人世。 答案： A 10．What does the underlined part “sit on my hands” in Paragraph 4 probably mean? A．Work up. B．Keep calm. C．Feel depressed. D．Do nothing. 解析： 词义猜测题。分析句子结构可知，画线短语与“take action actively”意思相反，所以画线短语应与“do nothing”意思相近，意为“什么都不做”，符合语境。 答案： D 11．What did the author learn from her mother? A．It’s never too late to write. B．Action speaks louder than words. C．One good turn deserves another. D．Two heads are better than one. 解析： 推理判断题。根据最后一段最后一句可知，作者从母亲身上学到：遇到困难时，不要说我没有办法，而是要积极采取行动去解决问题。A项意为“写作永不嫌晚”；B项意为“行胜于言”；C项意为“礼尚往来”；D项意为“三个臭皮匠顶一个诸葛亮”。 答案： B D (2017·山东潍坊高三统一考试) “There’s a mother in PICU (儿童重症监护病房) who wants to talk about a kit she received，” the nurse told me.“Something about it made her cry.” I’ve been a child-life specialist at the Cleveland Clinic Children’s Hospital since 2000.I help families understand diagnoses and treatment plans and manage the ups and downs that come with caring for a sick child.Tough talks with parents are part of the job，which still makes me feel nervous. The kits the nurse was talking about were something I had recently introduced to the hospital：Comfort Kits from Guideposts.They were supposed to make a child’s experience here easier，not upsetting. When I came across the kits at a conference，I fell in love with them.A treasure box of items designed not only to entertain kids，but to comfort and inspire them.There’s a coloring book，a stress ball，a CD of relaxing music，a hairy star named Sparkle，a journal and much more.I really believed these kits would help kids.I wished I hadn’t been mistaken. At the patient’s room in PICU I saw a little girl，sleeping soundly，surrounded by tubes and machines.My eyes met her mother’s.The kit was open on her lap and tears were running down her cheeks. “I’m Shannon.I manage the Child Life Department.” I said.“I’m sorry if the kit upset you.It’s a new item.” The mother shook her head.“This has been one of the worst days of my life.I felt so scared and alone.Then I was handed this box.I know it’s for my daughter，but it’s just the comfort I needed.I wanted to say thank-you.” With that I knew Comfort Kits belonged here.We’ve been using them for almost three years now.Each child who’s admitted to the hospital receives one.Every day I see kids coloring，journaling，playing with Sparkle. But as this mom showed me Comfort Kits aren’t just for kids.The hope they bring，which_can_be_in_short_supply_in_hospitals_sometimes，is felt by the whole family. 语篇解读 作为一名儿童医护专家，作者引进了一套工具，这套工具对患者及其家属产生了很大的影响。 12．The author introduced Comfort Kits to the hospital to________. A．relax nurses B．benefit sick kids C．comfort parents D．cure kids of diseases 解析： 考查细节理解。根据第三段的最后一句“They were supposed to make a child’s experience here easier，not upsetting”可知，作者引进那套工具是为了帮助患病的孩子们在医院里好过些，而且确实让孩子们受益不少，这与文章最后两段呼应。 答案： B 13．Why was the girl’s mother crying? A．She was moved to tears. B．She felt alone and scared. C．She couldn’t wake her kid. D．She worried about her kid’s illness. 解析： 考查推理判断。根据倒数第三段的“I know it’s for my daughter，but it’s just the comfort I needed”可推知，文中所提到的母亲之所以哭是因为她被感动了。 答案： A 14．The closest meaning to “which can be in short supply in hospitals sometimes” is________. A．kits are in great need in hospitals B．there may be lack of hope in hospitals C．parents are often in low spirits in hospitals D．medical supplies are not enough in hospitals 解析： 考查推理判断。short supply＝lack，表示供应不足或缺乏，再结合最后一段的最后一句可推知，此处表示医院中患者及其家庭可能缺乏希望。 答案： B 15．What’s the author’s attitude towards Comfort Kits? A．Disappointed. B．Excited. C．Nervous. D．Confident. 解析： 考查观点态度。根据第四段的最后两句“I really believed these kits would help kids.I wished I hadn’t been mistaken”并结合最后一段的整体内容可推知，作者对Comfort Kits充满信心。 答案： D Ⅱ.七选五 (2016·太原二模) How to get along with your boss In your career，you may have to report to a manager，the person you call boss.__1__Here are some tips to help you develop an effective relationship with your boss. The first step is to develop a positive relationship with your boss.Relationships are based on trust.__2__Keep timetable commitments (承诺)．Never blindside your manager with surprises that you could have predicted or prevented.Keep him/her informed about your projects and interactions with the rest of the organization. Tell the boss when you’ve made an error or one of your reporting staff has made a mistake. __3__Lies or efforts to mislead always result in further stress for you as you worry about getting “caught”．Communicate daily or weekly to build the relationship. Recognize that success at work is not all about you.__4__Identify your boss’s areas of weakness or greatest challenges and ask what you can do to help.What are your boss’s biggest worries？How can your contribution reduce these concerns？Understand your boss’s goals and priorities.Place emphasis in your work to match her priorities.Think in terms of the overall success of your department and company，not just about your narrow world at work. __5__Does he/she like frequent communication，autonomous (主动的) employees，requests in writing in advance of meeting，or informal conversation as you pass in the hallway？Your boss’s preferences are important.The better you understand them，the better you will work with him/her. If you sometimes disagree and occasionally experience an emotional reaction，don’t hold hatred.Don’t make threats about leaving.Disagreement is fine.You need to come to terms with the fact that your boss has more authority and power than you do. A．Value your boss’s time. B．Do what you say you’ll do. C．Identify what he/she values in an employee. D．Cover-ups don’t contribute to an effective relationship. E．Put your boss’s needs at the center of your universe. F．Learning how to read your boss’s moods and reactions is also helpful. G．The relationship with your boss is important for your work success and career progress. 语篇解读 本文是一篇说明文，主要介绍了一些与老板友好相处的建议。 1．解析： 下文提到，以下是一些有助于你与老板关系融洽的建议。G项意为“与老板之间的关系对于你工作上的成功和事业上的进步来说很重要”，讲述的是与老板建立好关系的重要性，与下文提出建议形成因果关系，符合语境。 答案： G 2．解析： 根据上文可知，关系应建立在信任的基础之上；根据下文可知，要遵守承诺。B项意为“做你说过要做的事”，与上下文衔接密切，符合语境。 答案： B 3．解析： 根据上文可知，如果你或你的汇报人员犯了错误，要告诉老板。D项意为“隐瞒不利于发展良好的关系”，与上文话题紧密相连，并照应下文对谎言的不利之处的进一步描述，符合语境。 答案： D 4．解析： 上文提到，要认识到工作上的成功并不仅仅局限于你自己；根据下文可知，确定你老板的弱点或最大挑战，看看自己能帮他做些什么。故E项“把老板的需要放在你宇宙的中心”，起过渡作用，照应上文“is not all about you”且与下文话题衔接紧密，符合语境。 答案： E 5．解析： 此处为该段主题句，根据下文内容可知，本段主要讲述的是，要弄清楚老板喜欢什么样的员工。C项意为“确定他/她看重员工的哪方面”，体现了本段的中心，符合语境。 答案： C 课时加强练(二) 英语知识运用板块练——练准度 (限时：25分钟) Ⅰ.完形填空 (2017·山东潍坊高三统一考试) Hiking with some friends provided an opportunity to relax ourselves.Cold with a mixture of sun and snow__1__a quicker step on the mountain.On the way，we__2__a large troop of boy scouts and their families heading down as well.The majority of the troop was quickly well ahead and out of__3__. Left behind were a boy and his mother who seemed uneasy.We slowed our__4___to talk with them before we__5__passed them.They caught up again when my friend__6__to tie her shoe.The boy at that moment fell down.My friend attempted to__7__him as he rolled down the path. Helped up，the boy was__8__，crying in his mother’s arms.He said that his knee hurt and I could see the __9__spreading across the mother’s face.I asked if I could help，with my friend explaining that I was a nurse.After a quick__10__I could tell that more than anything he was __11__，his mom as well.__12__he stayed sitting，wrapped in his mom’s arms.Asking if they needed anything before we continued on，I turned to go leaving the__13__sitting on a rock. I only took a few steps forward before__14__that there was more that could be done.I__15__to my friends for slowing them down，then turned and asked the boy and his mother if they wanted me to wait and hike down with them when they were__16__.I could see the relief wash over the mother’s face as she said “yes” and__17__stood to continue on. The New England autumn had left the path__18__with beautiful slippery leaves.So we went slowly，ensuring__19__footsteps.I realized that I was being gifted with more time to take in the__20__of the woods，conversation with friends and connections. 语篇解读 本文主要讲述了作者在一次远足中帮助他人的故事。 1．A.encouraged B．controlled C．blocked D．stopped 解析： 根据“Cold with a mixture of sun and snow”可推知，寒冷会促使人们走得快些。 答案： A 2．A.depended on B．came across C．looked after D．cared for 解析： 根据语境可知，此处表示在路上遇到一群人。depend on依赖；come across偶遇；look after照看；care for照料。 答案： B 3．A.sight B．balance C．breath D．touch 解析： 根据“The majority of the troop was quickly well ahead”可推知，这群人因为走得快，所以很快就看不见他们了，out of sight意为“看不见”，和下文的“Left behind were a boy and his mother”呼应。 答案： A 4．A.vehicles B．acts C．pace D．race 解析： 由“slowed”可知，此处表示我们放慢了步伐。 答案： C 5．A.deliberately B．constantly C．absolutely D．eventually 解析： 根据“They caught up”可知，此处表示最终作者和朋友走在了他们前面。deliberately故意地；constantly经常地；absolutely绝对地；eventually最终。 答案： D 6．A.failed B．remembered C．sped D．paused 解析： 根据“tie her shoe”可推知，作者的朋友停下来系鞋带。pause暂停。 答案： D 7．A.follow B．lift C．catch D．miss 解析： 根据“The boy at that moment fell down”和“as he rolled down the path”可知，作者的朋友试图抓住那个跌倒的男孩儿，与下文的“Helped up”呼应。 答案： C 8．A.nervous B．curious C．guilty D．lonely 解析： 根据“crying in his mother’s arms”可推知，跌倒的男孩儿很紧张，以致于哭了出来。 答案： A 9．A.anger B．excitement C．regret D．panic 解析： 男孩儿的膝盖受伤了，他的母亲开始惊慌。panic惊慌，符合语境。 答案： D 10．A.glance B．examination C．chat D．measure 解析： 根据“I was a nurse”和“I could tell”可推知，作者对男孩儿的伤进行了检查。 答案： B 11．A.pleased B．disappointed C．puzzled D．scared 解析： 根据“wrapped in his mom’s arms”可推知，男孩儿是很害怕的。scared “害怕的”。 答案： D 12．A.But B．So C．And D．Or 解析： 根据空前的“more than anything he was______”和空后的“he stayed sitting，wrapped in his mom’s arms”可知，这个男孩儿只是害怕，伤得并不严重，但是他仍然坐着，搂着他妈妈的胳膊，故选A。 答案： A 13．A.team B．group C．pair D．crowd 解析： 根据语境可知，此处表示这对母子，是两个人。 答案： C 14．A.forgetting B．realizing C．reporting D．hoping 解析： 根据语境可知，刚离开，作者就意识到可以做更多，与下文的“I realized that I was being gifted with more time”呼应。 答案： B 15．A.shouted B．replied C．apologized D．promised 解析： 根据“for slowing them down”可推知，作者因此向朋友道歉。 答案： C 16．A.ready B．thankful C．eager D．desperate 解析： 根据语境可知，作者要等这对母子可以重新出发时陪他们一起下山。ready准备好的；thankful感激的；eager热切的；desperate绝望的。 答案： A 17．A.almost B．even C．immediately D．gradually 解析： 根据语境可知，作者要陪着这对母子一起走，他们决定立马动身。 答案： C 18．A.filled B．covered C．provided D．connected 解析： 根据语境可知，秋天，小路被美丽的落叶覆盖。 答案： B 19．A.casual B．heavy C．quiet D．secure 解析： 由“slippery leaves”可知，他们走得慢是为了确保安全，以避免摔倒。 答案： D 20．A.leaves B．beauty C．thickness D．colours 解析： 根据上文“The New England autumn had left the path______with beautiful slippery leaves”可知，树林很美。 答案： B Ⅱ.语法填空 (2017·福建龙岩3月质检) In recent years educators and parents become concerned about the poor performance of boys in school.The so-called “boy crisis” in education refers 1.________both their academic performance and their behaviour.In both areas boys’ results are much 2.________(bad) than girls’． The USA data shows that the boys rank behind girls in almost all areas of schooling.They earn lower 3.________(grade)overall in primary school and high school.They are behind girls in reading and writing, and 30 percent of 4.________are in bottom quarter of standardized tests,5.________(compare) with 19 percent of girls.