第三单元检测 (时间:90分钟 满分:120分) 一、阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分) 阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A A group of swans flew down to a beach where a crow was jumping around.The crow watched them with disdain(鄙视). “You have no flying skills at all!” he said to the swans.“All you can do is to move your wings.Can you turn over in the air?No,that’s beyond you.Let’s have a flying competition.I’ll show you what real flying is!” One of the swans,a strong young male,took up the challenge.The crow flew up and began to show his skills.He flew in circles,performed other flying tricks,and then came down and looked proudly at the swan. Now it was the swan’s turn.He flew up,and began flying over the sea.The crow flew after him,making all kinds of comments about his flying.They flew on and on till they couldn’t see the land and there was nothing but water on all sides.The crow was making fewer and fewer comments.He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air,and had to struggle to keep himself from falling into the water. The swan pretended not to notice,and said,“Why do you keep touching the water,brother?Is that another trick?” “No,” said the crow.He knew he had lost the competition.“I’m in trouble because of my pride!If you don’t help me,I’ll lose my life .” The swan took pity on him,and took him on his shoulders and flew back to the beach. 1What’s the correct order of the following events? a.The crow showed off its flying skills. b.The swan felt pity for the crow and saved it. c.The crow laughed at the swan’s flying. d.The crow followed the swan and got into trouble. e.The crow challenged the swans and a strong young swan accepted it. A.e,c,d,a,bB.a,e,c,d,b C.c,e,a,d,bD.e,a,d,c,b 答案C 解析根据短文描述,可知首先是天鹅接受了挑战,然后乌鸦跟随者天鹅遇到麻烦,再就是乌鸦向天鹅求救,最后天鹅救了乌鸦的命。故选C项。 2Why did the crow keep touching the water? A.It was showing another flying skill. B.It was struggling to keep itself from falling into the water. C.It was thirsty and wanted to drink some water. D.It was enjoying itself by doing so. 答案B 解析由文中的“had to struggle to keep himself from falling into the water”可知乌鸦这样做的原因是为了不让自己落水。故选B项。 3What can we infer from the passage? A.The crow didn’t know flying. B.Flying skills were useless. C.The swan saved the crow because they were good friends. D.The swan was better at long-distance flying than the crow. 答案D 解析这篇短文中的乌鸦是在长途飞行中输给了天鹅,可见天鹅比乌鸦更善于长途飞行。故选D项。 4What does the story tell us? A.No pains,no gains. B.The early bird catches the worm. C.Pride goes before a fall. D.Practice makes perfect. 答案C 解析这篇短文中骄傲的乌鸦由于骄傲,挑战天鹅,最后被它瞧不起的天鹅救了命,从而告诉我们骄傲使人落后的道理。故选C项。 B (导学号57140053) Many of us don’t pay much attention to the importance of eye care.It is said that if you take care of your body,then you can surely be healthy.That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eye care should be put in a number one place. There are several causes leading to poor eyesight like not enough food,genes and aging.Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.If you happen to work in front of the computer,it is best to take a break every once in a while.Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable.It is bad for your eyes,too.If this happens,the best way is to clean your eyes by using cold water.You must also try your best to protect your eyes from harmful things.For example,sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays. Eating healthy foods will do good to your eyesight.Remember that vitamins A,C and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight,too.If a person exercises regularly and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time. All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes.Being happy all the time can be helpful to a person’s eyesight,too.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is. 5 is the most important way to protect our eyes. A.Natural eye careB.Taking medicine C.Seeing the doctorD.Being happy all the time 答案A 解析根据第一段中的“Natural eye care should be put in a Number One place.”可知,本题选A项。 6All the following causes can lead to bad eyesight except . A.ageB.exercise C.readingD.computers 答案B 解析阅读全文可知年龄、读书、玩电脑,都可能引起视力的变化,高度与视力无关。故不是引起视力变坏的原因。所以本题选B项。 7What should you do if you have to work in front of the computer? A.Eat healthy foods. B.Clean the eyes by using cold water. C.Wear a pair of sunglasses. D.Have a rest after working for a while. 答案D 解析根据第二段中的“it is best to take a break every once in a while”可知,在电脑前工作一段时间后,我们应休息一会。所以本题选D项。 8Which is the best title of the passage? A.Ways of Eye CareB.Ways of Eye Exercises C.Ways of Being HappyD.Ways of Being Healthy 答案A 解析通过阅读全文可知本文主要讲述?；ぱ劬Φ姆椒?。所以本题选A项。 C (导学号57140054) World Sleep Day happens in March every year.Its aim is to draw public attention to the benefits of good and healthy sleep. Fangfang,from Liaoning,just became a high school student last September.She gets up at 5:30 am every day and goes to bed at about midnight.Fangfang feels sleepy all the time.“I want to finish all my homework first,” she said. Sleep is like food for the brain.Enough sleep helps the body and brain grow and develop.According to the National Sleep Foundation in the US,adults need seven to nine hours of sleep every night.For students who are 10 to 17 years old,a healthy amount is about eight to nine hours every night. But many students don’t get enough sleep because of early school start time and heavy homework.About 80 percent of middle school students don’t get enough sleep,the China Youth and Children Research Center reported.For some students,they want to sleep early,but they keep worrying about their schoolwork and can’t fall asleep quickly.For others,they may even have insomnia,and usually they have to ask the doctors for help. These sleeping problems greatly affect people’s life.Some doctors found out that lack of sleep for teenagers leads to poor grades.Students without enough sleep cannot pay attention in class or do well in sports.Also,they often become anxious easily. Luckily,with good sleep habits,it is easier to fall asleep.Some of these good habits include avoiding drinks that make people excited late in the day,going to sleep at the same time every night,and sleeping in a comfortable place that is dark,quiet,and neither too warm nor too cold. More tips to get a good night’s sleep: Exercise during the day.You’d better do sports three hours before going to bed. Don’t eat big meals before bedtime.Drink a warm glass of milk. If you stay awake worrying about things,try making a list of things that you need to do before you go to bed. 9How much sleep do students aged from 10 to 17 need every night? A.7 hours.B.8-9 hours. C.10-12 hours.D.Less than 7 hours. 答案B 解析根据文章第三段中的“For students who are 10 to 17 years old,a healthy amount is about eight to nine hours every night.”可知,10到17岁的学生每天晚上需要睡觉8~9个小时。故选B项。 10If teenagers don’t get enough sleep,they may . A.do well in sports B.grow and develop better C.feel sleepy in class D.do much better in studies 答案C 解析根据第五段中的“Students without enough sleep cannot pay attention in class or do well in sports.Also,they often become anxious easily.”可知选C项。 11Which of the following is a good sleeping habit according to the passage? A.Do exercise at night before going to bed. B.Going to sleep at the same time every night. C.Going to sleep in a place where it is bright. D.Eat big meals or drink a lot of wine at night. 答案B 解析根据文章可知,好的睡眠习惯是:睡觉前3个小时做运动;每天都在同一个时间睡觉;要在黑暗、安静的房间睡觉;睡觉前不要吃太多,喝许多酒。故选B项。 12What is the main idea of the passage? A.People should sleep well to live healthy and study better. B.Teenagers should sleep longer on Saturdays and Sundays. C.People should see the doctor if they don’t have enough sleep. D.Teenagers don’t get enough sleep because of heavy homework. 答案A 解析这篇文章讲述了好的睡眠能够使我们健康,学习更好,青少年应该拥有充足的睡眠。故选A项。 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 (导学号57140055) There is an English saying:“ 13 ” Until recently,few people took the saying seriously.Now,however,doctors have begun to look into laughter and the effects it has on the human body. 14 Tests were carried out to study the effects of laughter on the body.People watched funny films while doctors checked their hearts,blood pressure,breathing and muscles.It was found that laughter has similar effects to physical exercise. 15 If laughter exercises the body,it must be beneficial. Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effect of pain on the body.In one experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programs.The group that tolerated(忍耐)the pain for the longest time was the group which listened to a funny program. 16 17 They have found that even if their patients do not really feel like laughing,making them smile is enough to produce beneficial effects similar to those caused by laughter. A.Laughter is the best medicine. B.Laughter can prolong one’s life. C.They have found that laughter really can improve people’s health. D.It increases blood pressure,the heart beating and breathing;it also works several groups of muscles in the face,the stomach and even the feet. E.The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to produce a kind of chemicals in the brain which diminish both stress and pain. F.Although laughter helps cure the disease,doctors still cannot put this theory into clinic practice. G.As a result of these discoveries,some doctors in the United States now hold laughter clinics in which they help to improve their patients’ condition by encouraging them to laugh. 答案13~17 ACDEG 二、英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) (导学号57140056) In Britain,people have different attitudes to the police.Most people generally 18 the job they do,although there are certain people who do not believe that the police 19 have the power that they do. What does a policeman actually do?It is not 20 job to describe.After all,a policeman has a number of jobs in 21 .A policeman often has to control traffic,either 22 foot in the centre of a town,or in a police car on the roads.Indeed,in Britain,he might be in the Traffic Police and spend all,or a lot of,his time 23 up and down main roads and motorways.A traffic policeman has to help keep the traffic moving,stop 24 motorists and help when there is an accident. A policeman has to help keep the 25 ,too.If there is a fight or some other accidents,we 26 the police to come and keep order.And they often have to 27 situation at great risk to their own 28 .We expect the police to solve crimes,of course,so an ordinary policeman, 29 he is not a detective(侦探),will often have to help 30 and arrest criminals. And 31 do we call when there is an emergency—an air crash,a 32 ,a road accident,or a robbery?We call the police. 33 a policeman has to be 34 to face any unpleasant emergency that may happen in the 35 world.The police do an absolutely necessary job;they do it 36 well and I support them.But I do not envy policemen.I do not think that I could 37 do the job of a policeman. 18A.dislikeB.join C.appreciateD.admire 答案C 解析句意:大部分人对警察所做的工作表示“感激”。 19A.shouldB.would C.couldD.must 答案A 解析句意:虽然有一些人认为警察不“应该”拥有他们现在所拥有的权力。 20A.a funnyB.a pleasant C.an interestingD.an easy 答案D 解析由下文可知,警察工作很繁忙,所以是不“容易”的。 21A.itB.one C.hisD.them 答案B 解析由下文可知,一个警察要做很多工作。in one是固定搭配,意为“集一身的;多功能的”。又如,It is a bedroom and a sitting room in one.这既是卧室,又是客厅。 22A.onB.by C.underD.with 答案A 解析固定短语on foot,在本句中意为“徒步”。 23A.walkingB.driving C.wanderingD.searching 答案B 解析在motorway上不能步行,只能行车,所以选driving。 24A.restingB.tired C.speedingD.drunken 答案C 解析speeding motorists“超速的驾驶员”。 25A.peaceB.silence C.situationD.condition 答案A 解析由下文中的“there is a fight”可知此处表达的意思是维护“和平”。 26A.waitB.invite C.think ofD.expect 答案D 解析句意:如果发生了打斗或其他事故,我们“期待”警察到来并维持秩序。 27A.turn toB.avoid C.deal withD.treat 答案C 解析警察面对情况是要处理的,所以要用deal with。treat“对待,治疗”。 28A.safetyB.families C.futureD.friends 答案A 解析警察处理情况时也有危险威胁他们的“安全”。 29A.so thatB.as if C.howeverD.even if 答案D 解析句意:一个普通的警察,“即使”他并非是个侦探,常常也要帮着寻找并抓捕罪犯。 30A.get rid ofB.question C.look forD.sentence 答案C 解析见上题。 31A.howB.where C.whatD.who 答案D 解析句意:当紧急情况发生的时候我们会给“谁”打电话呢? 32A.power failureB.fire C.thunder stormD.meeting 答案B 解析上文提到了emergency,四个选项中只有fire是紧急情况。 33A.YetB.Then C.AsD.So 答案D 解析由上文可知我们面对紧急情况时总是找警察,用so表示“因此”。 34A.providedB.promised C.preparedD.presented 答案C 解析句意:所以警察必须随时准备面对发生在现在世界上的一些不好的紧急事件。be prepared to do sth“随时准备做某事”。 35A.futureB.modern C.realD.whole 答案B 解析in the modern world “在现代社会”。 36A.extremelyB.specially C.surprisinglyD.particularly 答案A 解析extremely是very的意思,此处是对警察的工作表示肯定。 37A.hardlyB.forever C.everD.never 答案C 解析ever在本句中起到加强语气的作用,无实际意义,可省略。 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 (导学号57140057) In order to know a foreign language 38 (good),four things are necessary.Firstly,we must understand the language when we hear it 39 (speak).Secondly,we must be able to speak it correctly with confidence and without 40 (hesitate).Thirdly,we must be able to read the language,and fourthly,we must be able to write it.We must be able to make sentences that are grammatically correct. There is no easy way to success in language learning. 41 good memory is of great help,but it is not enough only 42 (memorize)rules from a grammar book.It is not much use learning by heart long lists of words and 43 meanings,studying the dictionary and so on.We must learn by using the language. 44 we are satisfied with only a few rules we have memorized,we are not really learning the language.“Learn through use” is a good piece of 45 (advise)for those 46 are studying a new language.Practice is important.We must practice speaking and 47 (write)the language whenever we can. 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 答案38.well 39.spoken 40.hesitation 41.A 42.to memorize 43.their 44.If 45.advice 46.who 47.writing 三、短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)画掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 (导学号57140058) My dream school starts at 8:30 am and ends at 3:30 pm.They are three lessons in the morning and two in the afternoon.We didn’t need to do so many homework.Therefore,we have more time with after-school activities.For example,we can do reading for one and a half hour and play sports for one hour every day. My dream school look like a big garden.There are all kinds of the flowers and trees around the classroom buildings.We can lie on the grass for a rest,or sat by the lake listening music.The teachers here are kind and helpfully.They are not only our teachers but also our friends. 答案第二句:They→There 第三句:didn’t→don’t;many→much 第四句:with→for 第五句:第一个hour→hours 第六句:look→looks 第七句:去掉第一个the 第八句:sat→sit;listening后加to 第九句:helpfully→helpful 四、书面表达(满分25分) 网购已成为很多高中生青睐的现代购物方式。请你以“Online Shopping”为题,从以下三个方面,用英语写一篇短文,谈谈自己对网购的一些看法。 1.越来越多的高中生喜欢在网上购买商品; 2.网上购物可能存在的问题; 3.你的建议。 注意:1.词数100左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。 参考词汇:网店店主 the Internet shopping provider;假货 fake goods Online Shopping 参考范文 Online Shopping Nowadays,online shopping has been becoming increasingly popular among senior school students and they prefer to buy almost everything they want online. Online shopping,however,can sometimes bring headaches to students when they enjoy shopping online.Firstly,the quality of the objects may not be as good as they are described and it is possible for them to buy fake goods.In addition,some students find it very hard to make a change when they are not satisfied with the commodities bought online. I strongly hold the view that regulations and rules should be made to check the Internet shopping providers.Only in this way will online shopping really benefit us and become more and more popular.